Mushemba Foundation

Mushemba Foundation DK

Mushemba Foundation er en ulandsorganisation som stiftes i 2008, for at videreføre Biskop Samson Mushemba’s initiativer i at forbedre lokalsamfundet. Organisationen blev stiftet af det dansk / tanzaniske par Josephat og Lea Knudsen Mushemba fra Tønder. 

MF* blev grundlagt, som en hyldest, til den nu pensionerede Biskop Samson Mushemba af den evangelisk lutherske kirke i Tanzania(ELCT) og hans ånd og arbejde. Vi opererer i Kagera regionen og arbejder specielt med de mest sårbare børn(MVB). 

Josephat & Lea havde købt en grund på 25 hektar i byen Bukoba med det formål, at bygge en skole for udsatte børn. Senere donerede de grunden til Mushemba Foundation i Tanzania. Mushemba Foundation DK er søsterorganisation til Mushemba Foundation i Tanzania.

Formålet med organisationen

Formålet med organisationen er at hjælpe udsatte børn og familier i og omkring byen Bukoba, der ligger i Tanzania på den vestlige bred af Victoriasøen. Dette opnår vi ved at indsamle midler til dem og især til de der har børn på Trinity Skolen. Desuden samler vi midler ind til konkrete projekter på Trinity Skolen og under andre tiltag under Mushemba Foundation. Det gøres gennem oplysnings aktiviteter så som foredrag, events og ligende. Derved prøver vi at skaber forståelse for og støtte til Mushemba Foundations arbejde.

Styrker

– Tro på Gud
– Entusiastiske grundlæggere
– Tillid nedarvet igennem Biskop Samson Mushemba fra hvem NGO’en har sit navn
– Den ledende regerings struktur og politik
– Samfundets interesse og arrangement

Fokus Områder

Udsatte grupper – især forældreløse børn, som vi støtter med uddannelse.

Hvad gør MF speciel og unik?

Vi svarer Guds kald om, at tage sig af sin nabo. Det er grunden til at MF er en non-profit organisation.

*MF => Mushemba Foundation.