Mushemba Foundation

Rejs ud som volontør!

Kunne du tænke dig at gøre en forskel for fattige og udsatte børn i Afrika, blive en del af den tanzanianske kultur og udforske et smukt land?

Mushemba Foundation sender 2 gange årligt volontører afsted til Trinity School i Bukoba, Tanzania, som er organisationens hovedprojekt. Her bor man i Mushemba-huset, som er en sammensætning af volontørbolig, kontor og værelse til stifterne af organisationen, når de er i Tanzania. Mushemba-huset ligger på en skråning med udsigt over Victoriasøen og har køkken, stor stue og badeværelse.

Som volontør for Mushemba Foundation har man rige muligheder for at komme helt tæt på lokalbefolkningen og den tanzanianske kultur. Man arbejder sammen med tanzanianere på skolen, besøger nogle skolens sponsorbørn i deres hjem og handler med de lokale på markedet. Derudover har Mushemba Foundation et godt samarbejde med den lutherske kirke, hvor man bliver taget imod med åbne arme, hvis man kommer til gudstjeneste.

Et typisk volontørophold varer 3-4 måneder. Derudover har man mulighed for at slutte af med en rejse rundt i Tanzania eller tage på forskellige ture i løbet af volontøropholdet.

Opgaver som volontør

Som volontør for Mushemba Foundation har man mulighed for at hjælpe på mange forskellige måder. Der er 3 hovedopgaver som volontør:

Som volontør for Mushemba Foundation har man mulighed for at hjælpe på mange forskellige måder. Der er 3 hovedopgaver som volontør:

 

1. At være hjælpelærer på Trinity School.  Trinity School er en kristen privatskole, hvorpå 40-50% af børnene kommer fra udsatte familier. Som hjælpelærer kan man blandt andet lave ekstra undervisning for de udfordrede elever, hjælpe med opgaver i timerne eller komme med et kreativt indspark til timen.

2. At hjælpe til på Trinity School’s kostafdeling. Én gang ugentligt hjælper man som volontør på kostskolen, hvor der bor ca. 30% af skolens elever. Mange af disse elever kommer fra nogle af de mest udsatte hjem i området. Det betyder derfor rigtig meget for børnene, at der kommer nogen, som vil være der for dem, lege med dem og hjælpe dem med lektierne. Om aftenen tager man del i en andagt, hvor man er velkommen til bidrage eller danse med, når der bliver sunget på swahili. Skolen har både et pigehus og et drengehus, hvor man skiftes til at være.

3. At hjælpe på familiebesøg. Mushemba Foundation arbejder med børn, som er sponsoreret af danskere. For at finde nye mulige sponsorbørn tager man på familiebesøg sammen med organisationens koordinator. Derudover besøger man også familier til børn, som allerede er sponsoreret for at Mushemba Foundation bliver opdateret på familiesituationen. Efter familiebesøgene skriver man som volontør rapporter om de familier, man har været ude og besøge. Rapporterne bliver brugt til at finde nye sponsorer og til at følge op på de familier, som allerede er sponsorerede.

Fritid i Tanzania

Hvad laver man mon i sin fritid i Tanzania? Der er faktisk en masse forskellige muligheder for volontører. Hvis man er musikalsk kan man synge i den lokale kirkes kor. Kan man lide sport er der mulighed for at spille fodbold med lokale drenge eller volleyball i byen. Hvis man kan lide at være i naturen, er der flotte klipper, skove og strande i gåafstand, som man kan udforske.

Der går også hurtigt en masse tid med at være i Mushemba-huset, hvor man kan se film, spille guitar eller bage. Derudover går der hurtigt en del tid med at lave mad på afrikansk vis, vaske tøj i hånden og handle ind på det lokale marked – man får altså en hverdag på afrikansk vis, hvilket er med til at gøre oplevelsen af Tanzania langt mere autentisk.

Turist i Tanzania

Som nævnt har man mulighed for at slutte sit volontørophold af med at rejse rundt og opleve Tanzania, som har enormt mange spændende oplevelser at byde på. Man kan tage på Safari, bestige Kilimanjaro og dase på en smuk strand på Zanzibar. Det er også muligt gøre nogle af disse ting i løbet af sit volontørophold, især når skolen har ferie.

Hvad koster det

Den vejledende pris for et volontørophold i Tanzania på 3 måneder er 22.500 kr. Få et overblik over, hvad pengene går til i nedenstående diagram.

Ved 1 måneds forlængelse af volontøropholdet stiger huslejen – ellers ligger udgifterne på det samme. Dermed er prisen for 1 måneds forlængelse 1.900 kr.

Bemærk, at nedenstående ting ikke er inkluderet i prisen:

  • Mad i løbet af volontøropholdet
  • Vaccinationer
  • Lommepenge
  • Safari og andre turistrejser.

 

Lyder det som noget for dig? Eller har du måske et spørgsmål omkring volontøropholdet? Så er du hjerteligt velkommen til at henvende dig til vores volontørkoordinator Tuja Stæhr Berg.

Her er en lille appetitvækker der fortæller lidt om det at være volontør og hvilken hjælp det er i hverdagen på Trinity skolen.